vineri, 24 august 2012

Tu ce citesti?



             Hola,

    Zilele trecute am citit pe blogul Alinei un nou tag  in blogosfera pe care m-am gandit sa-l preiau :). Dupa cum, cred, ca v-ati dat seama din titlu este vorba despre carti :):).

   Nu am fost dintotdeauna o cititoare inraita...pana in clasa a 4-5 am citit cartile din lectura obligatorie si cateva extra mai mult de placere dupa aceea nu am mai citit si am preferat acele carti cu rezumat sau sa intreb pe altii (lenesa). Insa in liceu, clasa a 11, m-am intors iar 180 de grade si mi-a placut sa citesc orice carte imi pica in mana. Asa am ajuns sa termin facultatea de limbi si literaturi straine (engleza - spaniola). Iar dupa facultate microbul continua...citesc cam orice carte/revista imi pica in mana. Biblioteca mea deja este neincapatoare (nu e prea mare) deoarece am toata colectia de carti verzi si rosii de la ziarul Adevarul dar si 102 din colectia de la Jurnalul National. In biblioteca (am una in sufragerie si una in dormitor) pe langa cartile mai sus mentionate mai gasiti si carti de bucatarie, calatoriii, povesti etc etc etc.

  Dar sa revenim la oile noastre:

 1. " Fa un rezumat al ultimei carti citite / a unei carti care te-a surprins intr-un mod placut  sau a unei carti care consideri ca oricine are ceva de invatat din aceasta . ( Puteti pune si imagini / citate .)"

  Ultima carte citita este: "Greselile Mirandei" de Jill Mandell. Am achizitionat aceasta carte impreuna cu revista Joy (nu mai stiu exact in ce luna si la ce pret, aproximativ 13 lei). Cartea are 511 pagini, este o lectura usoara si placuta. Nu vreau sa va spun prea multe despre carte deoarece poate o cititi sau va tenteaza si nu vreau sa va stric lectura :). "Miranda este incantata cand il cunoaste pe Greg. Atragator, inteligent si amuzant, pare perfectiunea intruchipata! Greg e innebunit dupa Miranda. Dar binenteles ca nu i-a marturisit chiar totul despre el - pana si cea mai dulce fata s-ar purta ciudat cu un barbat care tocmai si-a parasit sotia insarcinata. Dar ea nu are cum sa descopere asta - sau are? Din fericire pentru Miranda barbatii sunt precum autobuzele - nu apar mult timp, iar apoi se ivesc trei deodata. Ea trebuie sa faca alegerea potrivita..." (sursa: cuprinsul cartii). 

 2. "Numeste 3 carti care ti-au placut si consideri ca merita citite."

    Doar 3? As putea face o adevarata lista :)). Imi e greu sa aleg doar trei.... Nu o sa trec in lista ce a scris Mihai Eminescu (autorul meu preferat) si cartile din timpul scolii care se gasesc mai greu (ca sa nu va pun pe drumuri aiurea :) ).
      a. "Maitreyi" de Mircea Eliade
      b. "Lorelei" de Ionel Teodoreanu
      c. "Departe de lumea dezlantuita" de Thomas Hardy

  3. "Numeste 3 carti care nu ti-au placut sau care te-au plictisit inca din primele foi."

          a. "Adam si Eva" de Liviu Rebreanu
          b. "Portretul unei doamne" de Henry James (carte este destul de buna dar autorul descrie pe pagini intregi un lucru/obiect)
         c. oricat m-as gandi nu mai imi amintesc alta carte care sa ma fi plictisit :)


   Acum citesc "Valentine" de Adriana Trigiani dar din pacate nu prea mai am timp si de citit :(. Doar in week end reusesc sa mai citesc putin :(. 


  Nu voi tagui pe nimeni dar daca vreti si aveti timp de lectura mi-ar placea sa vad ce carti v-au placut :).



                                           Lectura placuta :)!

                                   Kisses, 
                    Mihaela (mihaela.sunshine@yahoo.com)

6 comentarii:

  1. Mie nu mi-a placut Lorelei, prea multe descrieri si n-am rabdare la asa ceva. In schimb, mi-a placut Maitreyi, dar si Adam si Eva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu incepi sa citesti "Portretul unei doamne" :). Autorul descrie totul cu lux de amanunte in rest este foarte buna cartea.
      Sunt multe carti care mi-au placut :). Din pacate nu prea mai am timp de citit :(.

      Ștergere
  2. Maitreyi este una din cartile mele preferate.si eu in ultimul timp m-am ocupat de citit,mai nou ma atrag foarte mult cartile Agathei Christie.
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Agatha Christie mi-a placut seria cu celebrul detectiv Poirot :). Recunosc am vazut serialul :(.

      Ștergere
  3. ma bucur ca ai facut acest tag pentru ca astfel mai preiau si eu idei de carti. :)
    si eu l-am facut si dak vrei sa vezi ce carti imi plac mie.. te astept si la mine :)
    p.s. te urmaresc prin GFC :*

    xoxo
    D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ma urmaresti prin GFC :). Imediat iti vizitez blogul.
      Sunt multe carti bune care merita citite, acum as vrea sa citesc "Micutele Mincinoase" si serioa "Sons of fire and ice" :).
      Lectura placuta :).

      Ștergere