marți, 26 februarie 2013

Greenfield - Mate Aguante



            Hola,

   Azi e mai frig ca ieri :(. Desi imi place iarna deabea astept sa port si altceva decat pulovere. Daca puteti stati la caldura in casa cu o cana de ceai in mana :).
   Mai devreme am vazut cateva episoade din "The Vampire Diaries"...cu o cana de ceai cald si cativa biscuiti din cereale.
  
   Pana acum nu am mai incercat acest sortiment de ceai. Pe de o parte ma asteptam sa fie amar dar are un gust fin de ceai verde cu lamaie.



  Am achizitionat plicul din farmacia Catena cu 0,50 bani.

  Din pacate cea mai apropiata farmacie Catena nu a mai adus de mult timp pliculete de ceai Greenfield :(.

  Se pot gasi si in magazine mai mari (DM sau hyper) la cutie de 20 de pliculete ambalate individual cu snur si cartonas.



  Ce este ceaiul mate: "Simbol al culturii sud-americane, ceaiul mate presupune infuzarea frunzelor de "yerba mate". Yerba Mate este un arbust cu frunze vesnic verzi, ce se intalneste in padurile din Paraguay, Argentina, Peru, Chile si Brazilia.

Aceasta planta contine vitamine, minerale si antioxidanti, complexul vitaminelor B, vitamina C, A, E, potasiu, magneziu, calciu, fier si zinc, precum si o cantitate mare de teina (de doua ori mai multa decat ceaiul negru).Metodele de preparare a acestui ceai difera de la regiune la regiune, insa toate au un element comun: cana gourda se umple cu frunze de yerba mate peste care se toarna apa fierbinte de 70-80 de grade. Dupa ce se bea ceaiul, se mai poate turna apa peste frunzele respective de 10-15 ori, deoarece frunzele isi pastreaza mult timp aroma si proprietatile benefice.

Pentru a atenua acel gust usor amarui specific ceaiului mate, multi prefera sa-l bea cu zahar, miere, lamaie, menta, lapte sau fructe uscate.
Ceaiul mate este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri de slabit."  (sursa: aici ).




   Desi nu imi plac ceaiurile verzi (au un gust destul de amar) am ales si acest sortiment doar ca sa-l incerc. Intial nu ma asteptam sa-mi placa si sa-i dau cana mamei sa o termine insa imi place gustul acestui ceai. Daca il voi gasi si "la cutie" cu siguranta il voi achizitiona.


                                    Ati incercat acest ceai? Daca da ce parere aveti?

                                                                  Kisses,
                                               Mihaela (mihaela.sunshine@yahoo.com)

2 comentarii:

  1. Are multe beneficii ceaiul verde, si mie mi-a luat ceva pana sa ma obisnuiesc cu gustul dar daca-l combini cu o feliuta de lamaie, putina miere sau un baton de vanilie merge al naibii de bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandari. Ma tenteaza cu un baton de vanilie :). Pup

      Ștergere